Sinds 1965 - Duizenden tevreden geslaagden - Hoog slagingspercentage

Praktijk

Autorijschool Herba staat garant voor een kwalitatief goede rijopleiding. Wij zorgen ervoor dat jij op een veilige en verantwoorde wijze in het bezit komt van jouw rijbewijs.

Bij Autorijschool Herba worden alle leerlingen aan het begin van hun lestraject door hun instructeur beoordeeld. Wat kan een leerling al? En vooral, wat kan een leerling nog niet? Op basis van die eerste les wordt per leerling een persoonlijk lestraject opgesteld. Zo weet je vanaf het begin goed waar je aan toe bent. De rijles is een vol uur van 60 minuten. Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen.

Je hebt een vaste instructeur/instructrice. Wij leren je autorijden in moderne, kwalitatief goede en overzichtelijke auto's. Autorijschool Herba maakt gebruik van een Toyota Yaris en een Toyota Auris.

Veruit de meeste cursisten kiezen voor een reguliere rijopleiding. Je volgt 1 of meerdere keren per week rijles en je werkt zo naar je rijexamen toe. We raden je aan 2 maal per week rijles te nemen. Na de eerste lessen bekijken we samen hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt. Dit is per persoon verschillend. Met deze reguliere opleiding kan begonnen worden zonder theoriecertificaat.

Naast de reguliere rijopleiding kun je ook kiezen voor een spoedopleiding. Bij een spoedopleiding wordt ervoor gekozen om de rijopleiding in een korte tijd af te ronden. Mocht je hiervoor kiezen dan is het belangrijk dat je een aantal weken overdag tussen 8.00 en 17.00 uur voldoende tijd hebt om lessen te volgen. Vooraf dien je je theoriecertificaat op zak te hebben en een intake te doen. Als blijkt dat deze versnelde opleiding iets voor je is, dan wordt het praktijkexamen direct ingepland.

2toDrive

Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen. En vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen. Tot zover niets bijzonders. Maar wat als je voor je 18e slaagt? Dan mag je tot je 18e verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van een coach. Bijvoorbeeld je vader of je moeder. Hiervoor heb je een begeleiderspas nodig. Deze pas kun je aanvragen bij
2toDrive. Je coach is er om jou als beginnend bestuurder extra tips en advies te geven. Je coach is een ervaren bestuurder en heeft al veel verschillende en lastige verkeerssituaties meegemaakt.

Maar wacht je met rijexamen doen tot je 18e verjaardag, dan mag je daarna direct zelfstandig de weg op als je slaagt voor je rijexamen.

TussenTijdse Toets (TTT)

Voordat je rijexamen doet, kun je ervoor kiezen een tussentijdse toets (TTT) te doen bij het CBR. Een tussentijdse toets is niet verplicht!! De tussentijdse toets lijkt op een echt rijexamen maar je kunt er niet voor slagen of zakken.

De tussentijdse toets biedt een uitstekende mogelijkheid om te zien hoe je er in de ogen van een examinator voor staat. Je hoort achteraf welke punten al op niveau zijn, en waar je in de volgende rijlessen nog verder aan moet werken. Een groot voordeel van de tussentijdse toets is dat je al een keer meemaakt hoe het er bij je echte rijexamen aan toe zal gaan. Bij veel kandidaten neemt dit een groot deel van de zenuwen weg, waardoor er op het rijexamen beter gepresteerd wordt.

Voer je bij je tussentijdse toets je bijzondere manoeuvres goed uit, dan krijg je hiervoor vrijstelling tijdens het eerstvolgend examen.

Faalangstexamen

Het faalangstexamen is speciaal bedoeld voor examenkandidaten die niet optimaal kunnen presteren omdat zij gehinderd worden door faalangst.

Het faalangstexamen duurt 80 minuten in plaats van de gebruikelijke 55 en wordt afgenomen door een speciaal voor het faalangstexamen opgeleide examinator. Een belangrijk verschil met een gewoon rijexamen is dat je zelf 1 of meerdere time-outs mag vragen tijdens het faalangstexamen. Zo kun je weer even tot rust komen als je erg nerveus wordt. Je examinator kan je tijdens het faalangstexamen ook een time-out opleggen als hij denkt dat dit nodig is. Het faalangstexamen is verder niet makkelijker dan het CBR rijexamen, je moet aan dezelfde eisen voldoen als ieder ander.

Weet je van jezelf dat je faalangst hebt, dan kan je naast het kiezen voor het faalangstexamen ook kiezen voor een rijinstructeur bij autorijschool Herba die gespecialiseerd is in het opleiden van kandidaten met faalangst. Je kunt dan al vanaf je eerste rijles bezig zijn met het onder controle krijgen van je faalangst en niet pas op de examendag zelf!

Opfrislessen

Zit je niet zeker achter het stuur? Of heb je al een lange tijd geen auto meer gereden? Dan is het tijd voor een opfriscursus. Tijdens de opfriscursus werk je aan je zelfvertrouwen en krijg je de auto weer volledig onder controle. De opfriscursus van Autorijschool Herba geeft je meer zekerheid op de weg. Het aantal lessen is afhankelijk van jouw eigen wensen.

Werkwijze

Eerst bespreken we de punten die je lastig vindt op de weg. Ook kun je aangeven welke situaties je graag eens extra zou willen oefenen. Vervolgens stellen we een opfrisprogramma samen dat volledig bij jouw situatie past.

Tijdens die opfriscursus kun je de instructeur alles vragen, zoals bijvoorbeeld:
• Wat betekent dat bord ook al weer?
• Mag ik hier, of moet ik?
• Wel of geen richting aangeven?
• Is er ook een minimum snelheid op de snelweg?

Voor wie is de opfriscursus? De opfriscursus is geschikt voor:

• Jongeren die na het behalen van hun rijbewijs, jarenlang niet hebben gereden;
• Automobilisten die soms tientallen kilometers omrijden om de snelweg maar te mijden;
• Automobilisten die moeite hebben de auto in te parkeren;
• Automobilisten die meer willen weten over het ‘nieuwe rijden’;
• Ouderen die onzeker zijn vanwege de snel veranderende verkeersregels;
• Iedereen die zich onzeker voelt achter het stuur;

Aanbieding

10 lessen en praktijkexamen voor

734,- á 48,- p/u (€40 korting)

Lees meer
Herba: de autorijschool van Breda en omstreken

Proefles aanvragen bij Herba »